Computerens Anatomi

I dag har vi skulle skille stationær computer, for at se hvad der er i en computer  og derefter igen samle den. Vi blev bedt om at dele os op i nogle grupper (4-5 personer) og begynde at skille den ad. Efter at have skilt den ad snakkede vi om de forskellige dele, navne, deres virken og brug. Undervejs tog vi billeder og til sidst skulle vi så samle computeren igen.

Det var en sjov udfordring, og jeg havde faktisk ikke rigtig styr på hvad særlig mange af tingene var med til at gøre. Nogle af navnene på de forskellige “dimser” havde vi også udfordinger med, men her fik vi hjælp af læreren.

CPU Central Processing Unit:
– Det er en processor som sidder på motherboardet. Den igang sætter alle opgaver som computeren beder den om at udføre.

Grafikkort:
Den sidder i computeren som beregner billederne på computeren og får det til at blive vist frem på skærmen. Den hiver informationer fra CPU’en til at kunne vise de billeder på skærmen.

Harddisk:
Den bliver brugt til plads på computeren med filer og programmer. Når du installere spil eller andre former for programmer eller dokumenter så bliver det gemt på harddisken.

RAMRandom Acess Memory“:
Det er en arbejdshukommelse i din computere som opbevarer alle data’er som bliver brugt meget så man har hurtigere adgang til dem. Den bliver behandlet af CPU’en som ligger på et lagermedie hvor der hurtigt giver adgang til det. Den opbevarer CPU’ens data og instruktioner.

North and South bridge:
Det er en datatransport på bundkortet som bliver styret af chipsættet. Den skal sørge for at dirigere rundt hvor tingene skal placeres til.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s