Netværks Protokoller

FTP
Forkortelse for File Transfer Protocol. Protokollen er beskrevet i RFC354. FTP er en klient-server- protokol der bruges til at overføre filer mellem to computere. På værtsmaskinen skal der være installeret en FTP-server, og på den tilsluttende maskine skal der være en FTP-klient.

HTTP
HTTP er en protokol der beder en server på TCP-port 80 (med mindre andet er angivet) om specifikke ressourcer. Serveren svarer med HTTP-protokolkode for at angive det overordnede resultat af anmodningen, og derefter typisk selve ressourcen (fx et HTML-dokument eller et billede) eller en fejlbesked.

HTTPS
HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) er en krypteret udgave af  HTTP. HTTPS er en protokol på internettet der oftest bruges i forbindelse med tjenester hvor kun afsender og modtager må kende meddelelsen, for eksempel netbanker, debetkort- og kreditkort. -betaling via internettet og/eller tilmelding hvor CRP-nummer skal opgives.
HTTPS er primært brugt til at forhindre uvedkommende fra at tage data der kommer fra webserveren til klienten. HTTPS kan forhindre de såkaldte “man in the middle” angreb.

FTPS
FTPS (også kendt som FTPES, FTP-SSL, S-FTP og FTP Secure) er en udvidelse til den almindeligt anvendte File Transfer Protocol (FTP), der tilføjer understøttelse for Transport Layer Security (TLS) og Secure Sockets Layer (SSL) kryptografiske protokoller.
FTPS må ikke forveksles med SSH File Transfer Protocol (SFTP), en inkompatibel sikker delsystem filoverførsel for Secure Shell (SSH) protokol. Det er også forskellig fra FTP over SSH, den praksis tunneling FTP gennem en SSH-forbindelse.

TCP
TCP er en forkortelse for Transmission Control Protocol. TCP er en af kerneprotokollerne på nutidens Internet. Gennem TCP kan programmer på forskellige værtsmaskiner på Internettet oprette forbindelser mellem hinanden, gennem hvilke der kan udveksles datapakker.

Kilde: https://da.wikipedia.org/wiki/HTTP
(Alt ovenstående information er taget direkte af Wikipedia)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s